FILLERS

Fillers - Ökad volym i önskat område

Behandling med fillers används vid önskan av ökad volym och skulptering av önskat område i ansiktet. Korrigering av rynkor, veck, ögonbrynslyft, soft lift och läppförstoring.

Fillers med Restylane och Juvaderm

Vi på Guchiakliniken använder oss av marknadens säkraste filler, Restylane och Juvaderm vid behandling. Dessa är världsledande varumärken inom estetisk behandlingar och är baserade på hyaluronsyra. Hyaluronsyra är ett proteoglukan, en lång molekyl som består av en lång kedja av protein som har en massa sockermolekyler kopplat till sig, som vi har i våra kroppar idag. Hyaluronsyrans främsta uppgift är att dra åt sig och behålla vatten för att återfukta huden. Tillsammans med elastin och kollagen bidrar hyaluronsyran till elasticiteten i vår hud. Hyaluronsyra finns i hudens matrix och tillverkas av fibroblaster, celler i hudens matrix.

Fibroblasternas förmåga att bilda hyaluronsyra blir sämre med åldern. Huden blir slapp och torr. Det bildas djupa rynkor i huden. Därför är det bra att tillföra extra hyaluronsyra t.ex. i form

av injektioner (Skinboosters) för att återfukta huden och ge den mer spänst.

Fillers går bra att använda till flera olika områden där ökad volym och

skulptering önskas. Vi på Guchiakliniken behandlar följande områden

med fillers;

  • Läppar

  • Kinder och Kindben

  • Näsa

  • Käklinje och Haka

  • Tear Through / Mörka ringar under ögonen

Bedövning vid fillers

Behandling med injektioner kan innebära en obehag med nålstick. För att minimera smärtan vid nålstick använder vi alltid bedövningskräm, som appliceras på de hudpartier som skall behandlas 15 min före behandlingen. En mängd lidokain, ett bedövningsmedel finns i fillers och bedövar omedelbart efter att filler har sprutats in.

 

Resultatet från fillers syns omedelbart och blir oftast bättre efter några dagar då svullnaden lagt sig och eftersom hyaluronsyran drar till sig vätska i huden vilket ger volym.

Biverkningar av fillers

Biverkningar vid behandling med fillers kan uppstå i form av svullnad dagarna efter och ömhet och i vissa fall ett blåmärke. Infektionsrisken är liten men kan uppstå, men är ovanligt.

 

Patienten skall omedelbart kontakta oss om tecken på infektion tillkommer. Detta kan vara feber, rodnad och kraftig lokal svullnad med pulserande smärta. 

 

Normalt behöver en behandling med filler inte kontrolleras med ett återbesök. Viktigt att veta att resultatet i största mån är beroende av mängden filler man har lagt. 

 

Däremot vill vi på Guchiakliniken att patienten alltid bokar in ett återbesök för kontroll om patienten upplever att det behövs.

Se våra andra behandlingar: Botox, Skinboosters, IPL HårborttagningSvettbehandling 

Kontakta oss

Tel: 073 610 08 14

Email: Info@guchiakliniken.se

Guchiakliniken Gågatan

Södra Förstadsgatan 4, Malmö

© 2019 by GuchiaKliniken.